Antivirus programma kopen

Internet is de plek als het gaat om het opzoeken en uitwisselen van informatie, discussies, het nieuws volgen, video’s bekijken en wat al niet meer. Maar daarnaast is er natuurlijk ook een keerzijde. Online zijn er namelijk ook veel virussen en andere malware te vinden, die vaak verstopt zitten in louche websites en downloads.

Het is dan ook heel erg belangrijk dat je goed beschermd bent tegen malware. Dit kun je doen met software zoals antivirusprogramma’s en virusscanners. Echter zijn er daar heel veel van te vinden, dus voor welk programma of welke scanner ga je dan? En wat doet zo’n scanner precies?

Antivirus, wat is dat?

Een antivirus is een programma. Deze zorgt ervoor dat jouw apparaat beschermd is tegen malware, en het maakt hierbij niet uit of het om een desktop, laptop, tablet of smartphone gaat. Een virusscanner is in staat virussen op je computer te identificeren, te stoppen en vervolgens volledig te verwijderen.

Kijkend naar de afgelopen jaren zien we dat malware steeds slimmer en veelzijdiger is geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat ook de virusscanners tegenwoordig erg slim zijn. De programma’s zijn heel gecompliceerd en werken op verschillende manieren, maar ook op diverse niveaus.

Waarom zou je een virusscanner moeten gebruiken?

Wanneer je een antivirus gebruikt zorg je ervoor dat jij je computer of ander apparaat veilig houdt. Niet alleen houdt een virusscanner computervirussen buiten de deur, maar ook nog veel andere online gevaren. Hiermee verklein jij dus de kans dat je apparaat na verloop van tijd onbruikbaar is of dat je gegevens in handen vallen van iemand die daar verkeerde bedoelingen mee heeft.

Overal op het internet vind je virussen en malware. Voorbeelden hiervan zijn een ‘normaal’ computervirus, een computerworm, Trojaans Paard, keylogger en spy- of ransomware. Op het moment dat je computer geïnfecteerd is met één van deze virussen, is het heel erg lastig ervoor te zorgen dat je systeem weer helemaal schoon is. De kans dat er ergens nog een stukje van een kwaadaardige code blijft hangen is namelijk erg groot, ook wanneer alle geïnfecteerde bestanden zijn verwijderd.

Zou je een antivirus gebruiken, dan bescherm je jezelf tegen dit soort dreigingen. Een goede software scant alle bestanden voordat je ze opent. Op deze manier heeft het virus geen mogelijkheid om in jouw systeem te kunnen komen en deze aan te tasten. Daarnaast kunnen de meeste virusscanners ook de niet-traditionele malware detecteren. Dit is malware die niet eerst geactiveerd moet worden om schade aan te kunnen richten, zoals spy- en adware.

Hoe werkt antivirus?

Het doel van antivirus is jouw apparaat beschermen tegen virussen en malware. Hiervoor maken virusscanners gebruik van een zogeheten ‘blacklist’. Alle bekende virussen zullen op deze lijst te vinden zijn, dus zodra de virusscanner iets tegenkomt dat op deze lijst staat zal de scanner het bestand stoppen en verwijderen.

Het scannen van je systeem op virussen en malware gebeurt op verschillende manieren. Zo zijn er real-time scans die elke bestand en programma dat je opent eerst checkt, en scans van het volledige systeem. Hierbij wordt je hele systeem nagekeken, en zulke scans zijn dan ook heel nuttig. Vooral als je net een nieuw antivirusprogramma hebt geïnstalleerd kan dit waardevol zijn.

Wil jij jouw pc ook optimaal beschermen met een antivirus? Kijk dan bij SoftwareDump voor een goedkoop antivirusprogramma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *